Zuid-Korea verovert koppositie na zege op aartsrivaal

Zuid-Korea heeft het WK-kwalificatieduel met Noord-Korea met 1-0 gewonnen. Door dat resultaat passeren de Zuid-Koreanen hun noorderburen en aartsrivaal in de WK-kwalificatiepoule.

Een goal van Chi-Woo Kim besliste het duel drie minuten voor het einde van de wedstrijd. De Zuid-Koreaanse invaller stond op dat moment nog geen tien minuten in het veld. Kim sneed een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied scherp aan en zonder dat een speler de bal toucheerde, verdween hij in het doel van Noord-Korea-keeper Myong-Guk Ri: 1-0.

Zuid-Korea mocht zich gelukkig prijzen met de overwinning. In de tweede helft dacht Noord-Korea aan de leiding te komen, maar scheidsrechter Abdullah Al Hillali oordeelde dat de kopbal van Tae-Se Jong de doellijn niet had gepasseerd.

Noord-Korea zakt na het verlies naar de tweede plaats met een punt achterstand -en een wedstrijd meer gespeeld- op de nieuwe koploper Zuid-Korea. Saudi-Arabië pakte drie punten door de 3-2 winst op de Verenigde Aribische Emiraten en komt op gelijke hoogte met Noord-Korea. De eerste twee van de poule plaatsen zich direct voor het WK 2010 in Zuid-Afrika, de nummer drie van de poule speelt een play-off tegen de nummer drie van de andere Aziatische poule voor een ticket dat toegang geeft tot een barrage tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische zone. De winnaar van deze ontmoeting gaat naar het WK.