Nog meer goed nieuws voor Bordeaux met winnen bijzondere prijs

Reacties

Bordeaux is zondag de eerste winnaar van de Challenge Emiliano Sala geworden. Zo werd het toernooi ter ere van de overleden spits gewonnen door de club waarvoor hij debuteerde in het Franse profvoetbal.

Nog meer goed nieuws voor Bordeaux met winnen bijzondere prijs
© Pro Shots

Sala overleed begin 2019 na een vliegtuigongeluk. De Argentijn was onderweg naar Cardiff City om een transfer af te ronden, maar zijn vliegtuig stortte in Het Kanaal op 21 januari 2019. Zijn lichaam zou enkele weken later gevonden worden. Een juridische strijd is nog steeds bezig rondom het ongeluk.

De dood van Sala kwam als een schok aan in de voetbalwereld en met behulp van onder andere Bordeaux en FC Nantes werd een mini-voetbaltoernooi opgezet onder zijn naam. Sala werd in 2010 door Bordeaux naar Frankrijk gehaald, vijf jaar later kwam hij bij FC Nantes terecht.

FC Nantes maakte met twee nederlagen weinig indruk tijdens de Challenge Emiliano -Sala, Bordeaux trok de eindzege naar zich toe door Caen met 2-1 te verslaan in de finale. Na het laatste fluitsignaal poseerden de winnaars met een mooi kunstwerk, een eerbetoon aan Sala (zie hoofdfoto en foto onderaan).

De eindzege op het mini-toernooi is een volgend wapenfeit in een bijzondere maand voor Bordeaux. De club werd vanwege financiële problemen oorspronkelijk teruggezet naar de Ligue 2, maar kreeg vorige week te horen dat het beroep tegen dat besluit succesvol was.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.