Politie bevestigt: lichaam Sala geïdentificeerd

Reacties

Spits Emiliano Sala is bij het vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Zijn lichaam is geïdentificeerd, zo bevestigt de politie.

Politie bevestigt: lichaam Sala geïdentificeerd

'Het lichaam is formeel geïdentificeerd als dat van de professioneel voetballer Emiliano Sala', meldt de politie in een statement. 'De families van Sala en Ibbotson worden voortdurend op de hoogte gehouden. We blijven hen ondersteunen.'

Sala stapte op maandag 21 januari aan boord van een privéjet en zou samen met piloot David Ibbotson naar Wales vliegen. Twee dagen eerder had hij zijn transfer van FC Nantes naar Cardiff City afgerond. Het vliegtuig kwam nooit op zijn bestemming aan, waarna er werd begonnen aan een zoektocht.

Deze zoektocht leverde in eerste instantie niets op en werd daarop beëindigd, vanwege een gebrek aan sporen. Met ingezameld geld werd de zoektocht vervolgens alsnog voortgezet. Afgelopen week werd het wrak gelocaliseerd en werd één lichaam geborgen. Het blijkt het lichaam van Sala te zijn. Het stoffelijk overschot van Sala zal zo snel mogelijk worden overgedragen aan de familie van de Argentijn. Het lichaam van Ibbotson is nog niet gevonden.

Zijn zus Romina reageerde via Instagram op het droevige nieuws. 'Jouw ziel is mijn ziel, die zal altijd schijnen en mijn bestaan verlichten. Ik hou van je.'

Cardiff City en FC Nantes toonden hun medeleven en condoleerden de familie van Sala met het verlies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.