Familie van verongelukte Sala klaagt betrokken clubs aan

Reacties

Cardiff City en FC Nantes krijgen te maken met juridische stappen van de familie van de in 2019 omgekomen Emiliano Sala. De Argentijn maakte in dat jaar de transfer van Nantes naar Cardiff, maar onderweg naar Wales stortte het vliegtuig waarin Sala zat in Het Kanaal.

Familie van verongelukte Sala klaagt betrokken clubs aan
© Pro Shots

De advocaten van Sala's familie stellen dat deze juridische stappen genomen worden om de rechten van de familie te beschermen. In oktober staat David Henderson voor de rechter, hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het organiseren en inplannen van de fatale vlucht. Sala vertrok op 21 januari 2019 met piloot David Ibbotson in een vliegtuig dat niet bestemd was voor commerciële vluchten, terwijl Ibbotson niet de juiste papieren had om de vlucht uit te voeren.

Het vliegtuig met daarin het lichaam van Sala werd na de crash gevonden, waarna technisch onderzoek uitwees dat het vliegtuig niet voldeed aan de veiligheidseisen. Naast de juridische stappen tegen de betrokken clubs zijn er ook andere partijen aangeklaagd, onder wie de manager die namens Nantes de transfer afwikkelde.

De FIFA mengde zich eerder al in deze verschrikkelijke zaak. FC Nantes en Cardiff City bereikten een akkoord over een transfersom van circa zeventien miljoen euro, na het ongeluk weigerde de club uit Wales dat bedrag te betalen. De FIFA bepaalde uiteindelijk dat Cardiff City zes miljoen moest betalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.