Nog een Lyon-tegenvaller: Hertha haalt Tousart toch terug

Reacties

Lucas Tousart keert ondanks de duels die hem nog zouden wachten met Olympique Lyon terug bij Hertha BSC. De 23-jarige middenvelder mist daardoor het weerzien met Juventus.

Nog een Lyon-tegenvaller: Hertha haalt Tousart toch terug
© Pro Shots

In januari tekende Tousart een contract tot medio 2025 bij Hertha BSC. De huidige Duitse nummer negen legde 25 miljoen euro op tafel, maar liet de Fransman wel het seizoen op huurbasis afmaken bij Lyon. Die periode zit er nu volgens het oude contract op en Hertha kent geen mededogen met de Franse argumenten.

Op 26 februari maakte Tousart het enige doelpunt in het duel met Juventus in de achtste finale van de Champions League (1-0). Omdat daarna de coronacrisis het voetbal lam legde, moet de return nog worden gespeeld. Waarschijnlijk gaat de Champions League in augustus verder. Tousart zal daar dus niet bij zijn.

In Duitsland wordt wel verder gevoetbald. Met nog vier duels te gaan zijn de Berlijners al zo goed als kansloos voor het nog behalen van Europees voetbal. Pas na die vier duels en een zomerstop kan Tousart in actie komen voor de Duitse ploeg.

Overigens is het duel met Juve niet het enige treffen dat Tousart nu mist. Ook de Coupe de La Ligue, waarin PSG de tegenstander is van Lyon, gaat aan zijn neus voorbij als dat duel nog wordt ingehaald. De werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete greep op basis van de ranglijst naast een Europees ticket aangezien het de zevende plek bezette toen de competitie werd gecanceld. Ondanks diverse rechtszaken vond al het protest van preses Jean-Michel Aulas geen gehoor zo bleek dinsdag nog maar eens.

Spelersprofiel

L. Tousart


Geboortedatum:
29 april 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Arras
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Union Berlin
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer L. Tousart
Meer over L. Tousart
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.