Nkunku blaast ballon op na goal: de merkwaardige celebration verklaard

Reacties

Wie anders dan Christopher Nkunku leidde RB Leipzig woensdagavond de weg. De Franse sterspeler van de Duitsers opende de score in het cruciale groepsduel in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk. Hij vierde het doelpunt op opvallende wijze.

Nkunku blaast ballon op na goal: de merkwaardige celebration verklaard
© Imago
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
0 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Na tien minuten schoot Nkunku de bal tegen de touwen. Leipzig had minimaal een gelijkspel nodig in Oekraïne en het doelpunt was het begin van een succesvolle avond. Toen de Fransman het ging vieren, trok hij opvallend genoeg een ballon uit zijn sok.

Nkunku blies de ballon op en hield hem in zijn mond. Op sociale media kwamen er snel veel vragen over het wat en waarom. Op zoek naar een verklaring kwam een Franse journalist met het verlossende woord.

Fabrice Hawkins wist waarom Nkunku de ballon mee had genomen. De ster van Leipzig had het beloofd aan zijn tweejarige zoon. Die krijgt een vrolijke vader thuis, want de Duitsers wonnen overtuigend en gingen in het spoor van groepswinnaar Real Madrid naar de achtste finales.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
1
1
15-6
+9
13
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-9
+4
12
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-10
-2
6
4
Celtic
6
0
2
4
4-15
-11
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.