Nigel de Jong ziet in Ten Hag geschikte kandidaat om United te 'verversen'

Reacties

Nigel de Jong ziet in Erik ten Hag een geschikte kandidaat om manager te worden bij Manchester United. De oud-Ajacied stelt wel dat Ten Hag op Old Trafford mogelijk een heel andere klus staat te wachten dan bij Ajax.

Nigel de Jong ziet in Ten Hag geschikte kandidaat om United te 'verversen'
© Pro Shots

De Jong is bekend met de geruchten rond United en Ten Hag en geeft aan dat de clubleiding van The Red Devils bij een eventuele komst van de Nederlander wel bereid moet zijn om mee te gaan in zijn werkwijze. 'Elke manager die bij een nieuwe club komt, heeft versterkingen nodig. Vers bloed. Dat is een feit', zei De Jong als analist in de studio bij beIN SPORTS.

'Als Ten Hag in de zomer komt, kan hij ook al zijn aanpassingen doorvoeren. Wanneer hij in de winter zou komen, wordt dat lastiger. En vers bloed betekent niet dat een groot gedeelte van de selectie direct moet vertrekken, maar hij moet dan eerlijk naar hen zijn. Dan begint iedereen op nul', verklaarde de voormalig Oranje-international.

De Jong weet niet of Ten Hag een betere manager voor United is dan Ralf Rangnick, op dit moment nog op interim-basis werkzaam bij United. 'Dat is lastig voor mij om te zeggen. Ik ken Rangnick daar niet goed genoeg voor. Wat ik wel weet, is dat Ten Hag van voetbal houdt. Hij is gek op het spelletje, is er de hele dag mee bezig. Hij houdt ervan om met spelers te praten. Als een speler zich niet goed voelt, ziet hij dat erg snel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.