'Gemuilkorfde' Haller en 'fatale fout' Onana; zo oordeelt Europa over Ajax

Reacties

De uitschakeling van Ajax in de Champions League wordt ook besproken in verschillende grote Europese (sport)kranten. Daarbij wordt er ingezoomd op de rol van Andre Onana bij het enige doelpunt en de wijze waarop Benfica het spel van Ajax wist te ontregelen.

'Gemuilkorfde' Haller en 'fatale fout' Onana; zo oordeelt Europa over Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Benfica
Benfica

In het Franse L'Équipe worden de uiteenlopende speelstijlen van Ajax en Benfica aangehaald. 'De puristen zullen hierover discussiëren, maar Benfica verdiende de kwalificatie in de kwartfinales van de Champions League volledig', schrijven de Fransen, die de eliminatie van Ajax 'wreed' noemen. Ook zag de sportkrant hoe Sébastien Haller 'gemuilkorfd' werd door de 'oude' Nicolás Otamendi en Jan Vertonghen.

In La Gazzetta dello Sport wordt hard geoordeeld over Onana, die naar verluidt bij Internazionale aan de slag gaat na dit seizoen. 'Fatale fout', schrijven de Italianen over de manier waarop Onana uitkwam bij een vrije trap en Darwin Núñez vervolgens de 0-1 binnen zag koppen. De Italiaanse sportkrant zag hoe Ajax Benfica omsingelde, maar dat de ploeg uit Lissabon zich effectief als een 'egel' terugtrok rond de eigen zestien.

Ajax raakte dinsdag volgens Marca 'in zichzelf verstrikt' gedurende de return in de achtste finales van de Champions League. De Spaanse sportkrant waarschuwt ook de komende tegenstander(s) van Benfica en verwijst daarbij ook naar de uitschakeling van Barcelona door de Portugezen.

Volgens Sporza kreeg Ajax een 'ijskoude douche' in de Johan Cruijff Arena. De Belgen zagen Benfica een 'perfecte hold-up' plegen. Sporza ging ook dieper in op de rol van Rode Duivel Vertonghen, die zijn voormalig werkgever Ajax net als in 2019 met Tottenham Hotspur veel pijn deed met een uitschakeling in de Champions League.

In de Britse tabloids is er ook aandacht voor de uitschakeling van Ajax, ook met het oog op de vermeende interesse van Manchester United in Erik ten Hag. The Sun stelt dat Ten Hag al het voorbeeld van United volgt met een uittocht uit de Champions League. De Engelse topclub verloor dinsdagavond van Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.