'Superhelden' Benfica in eigen land geprezen na 'glorieuze' zege bij Ajax

Reacties

Benfica heeft in Portugal lof ontvangen na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League. Ook trainer Nélson Veríssimo was complimenteus over zijn ploeg na de overwinning op Ajax.

'Superhelden' Benfica in eigen land geprezen na 'glorieuze' zege bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Benfica
Benfica

'Superhelden', kopt de Portugese sportkrant Record woensdagochtend na de overwinning van Benfica in de Johan Cruijff Arena. 'De Adelaars speelden een epische wedstrijd en bereikten de kwartfinales', staat op de cover, waarop de juichende matchwinner Darwin Núñez groot afgebeeld staat.

Ook bij A Bola siert Núñez de voorpagina. 'Glorieus', schrijft de andere Portugese sportkant over de zege van Benfica. Het doelpunt in de 76ste minuut omschrijft A Bola als een 'oase in een woestijn', verwijzend naar de weinige momenten waarop Benfica opdook voor het doel van Andre Onana.

Trainer Veríssimo erkende dat Benfica een zware avond beleefde tegen Ajax. 'We speelden tegen een geweldig team en we wisten dat we veel inzet moesten tonen en scherp moesten verdedigen. We mochten geen ruimte weggeven tegen Ajax. Wij profiteerden uiteindelijk zelf van een standaardsituatie', aldus Veríssimo.

'Ik moet mijn spelers een compliment geven, want we weten ook allemaal hoe Ajax heeft gepresteerd in de groepsfase', verklaart de trainer van Benfica. Eerder spraken ook voormalig Ajacied Jan Vertonghen en aanvoerder Nicolás Otamendi trots over het optreden van de Portugezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.