'Dit kan zomaar een van de meest dramatische jaren van Ajax worden'

Reacties

Rafael van der Vaart vindt dat de uitschakeling van Ajax in de Champions League door Benfica 'nooit had mogen gebeuren'.

'Dit kan zomaar een van de meest dramatische jaren van Ajax worden'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Benfica
Benfica

'Ajax was de eerste helft goed, niet top. De tweede helft was het niet goed meer en hebben ze bijna geen kans gecreëerd', analyseert Van der Vaart bij Ziggo Sport. 'Dit is zó typisch voor het Portugese voetbal. Zo worden zij geboren. Hun geduld wordt beloond', concludeert de 39-jarige voormalig middenvelder, die begin deze eeuw ruim 150 wedstrijden voor Ajax speelde.

Van der Vaart zag veel misgaan bij de beslissende goal van Darwin Núñez (zie video onder). 'Ik vind het sowieso apart dat Jurriën Timber op hem staat, hij is twee koppen groter. Dan komt Andre Onana uit, maar die is veel te laat. Hij weet zelf ook wel dat dit natuurlijk een fout is. Als je hier uitgeschakeld wordt door Real Madrid, denk je: het was een goed seizoen. Nu heb je een klotegevoel omdat het tegen Benfica is. Ajax zet Nederland al jaren op de kaart Europees, maar dit had gewoon niet mogen gebeuren.'

'Ajax was gewoon veel beter over twee wedstrijden. Dan zeggen de wijsneuzen natuurlijk allemaal: "Daar heb je niets aan." Dat snap ik ook wel, maar het zat gewoon tegen. Ajax heeft niet meer de individuele kwaliteit van de ploeg uit het seizoen 2018/19. Met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech had je extra klasse. Natuurlijk hebben ze nu een fantastisch team, maar als Antony zijn dag niet heeft, wie gaat er dan een man voorbij? En wie geeft die bijzondere bal? Dat heeft dit Ajax niet', vindt Van der Vaart.

De oud-Ajacied vreest dat de eliminatie in het miljardenbal kan doorwerken in de rest van het seizoen. 'Ze hebben de laatste weken natuurlijk al twee keer geluk gehad tegen RKC en Cambuur. Als je daar punten verspeelt, sta je tweede. Dan wordt het helemaal een klotejaar. Er zijn ook zoveel dingen gebeurd buiten het voetbalveld, dan kan het zomaar een van de meest dramatische jaren van Ajax worden. Daar hoop je natuurlijk niet op', sluit Van der Vaart af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.