Nigel de Jong stunt tegen Dortmund, HSV op rand van de afgrond

Reacties

Hamburger SV heeft zichzelf zaterdagmiddag in de vingers gesneden met een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. VfL Wolfsburg deed eveneens slechte zaken, terwijl FSV Mainz 05 definitief veilig is. 

Nigel de Jong stunt tegen Dortmund, HSV op rand van de afgrond

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 3-0
Na drie zeges in de laatste vier duels mocht HSV tóch weer hopen op een miraculeuze ontsnapping. Dan moest de ploeg van Christian Titz wel punten pakken op bezoek bij Frankfurt. Tatsuya Ito leek de bezoekers een droomstart te bezorgen, maar de openingstreffer van de Japanner werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele momenten later volgde een volgende dreun. Op aangeven van voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller opende Marius Wolf de score.

Een kwartier voor tijd kwam de beslissing. Jetro Willems miste nog oog in oog met doelman Julian Pollersbeck, maar uit de rebound was Omar Mascarell wel trefzeker: 2-0. In de slotfase zorgde Alexander Meier voor een mooi slotakkoord. De 35-jarige spits vertrekt komende zomer na dertien jaar bij Frankfurt en mocht nog even invallen. Dat bekroonde de topscorer van 2015 met een treffer: 3-0. HSV heeft nu nog één wedstrijd om het gat van twee punten met VfL Wolfsburg te dichten.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 4-1
Met Jeffrey Bruma in de basis en zonder Paul Verhaegh (geschorst) en Riechedly Bazoer (geblesseerd) kreeg Wolfsburg in de 24ste minuut de 1-0 om de oren. Ademola Lookman werkte een voorzet binnen van Jean-Kevin Augustin, die tien minuten later ook de aangever was bij de rake schuiver van Timo Werner.

De uitploeg knokte zich na rust enigszins terug via Daniel Didavi, maar Lookman deed Wolfsburg snel opnieuw pijn: Bruma en de uitglijdende Felix Uduokhai konden niet voorkwam dat de Engelsman de 3-1 binnenschoof op aangeven van Werner. In de 64ste minuut volgde al de genadeklap. Augustin maakte het dit keer zelf af.

Wolfsburg speelt volgende week een thuisduel met hekkensluiter 1. FC Köln. Als Die Wölfe verliezen, kan HSV ze nog inhalen. Bij een zege op Köln is directe degradatie uitgesloten voor Wolfsburg.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 1-2
Met Nigel de Jong in de basis kende Mainz een ongelooflijke start in het Signal Iduna Park. Via treffers van Ridle Baku en Yoshinori Muto stond het na dertien minuten al 0-2. Maximilian Philipp deed in de zestiende minuut op aangeven van Jadon Sancho wat terug met de 1-2, maar daar bleef het bij. Door de razendknappe uitzege op Dortmund is Mainz definitief veilig. Het verschil met nummer zestien Wolfsburg is met nog één wedstrijd te gaan namelijk zes punten.

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3-1
Freiburg had aan een punt genoeg om net als Mainz veilig te zijn, maar kwam er niet aan te pas in Borussia Park. Door goals van Thorgan Hazard, Nico Elvedi en Josip Drmic bleven de punten in Gladbach, de treffer van Tim Kleindienst leverde de bezoekers niets op. Als Freiburg volgende week thuis tegen FC Augsburg een punt pakt, is de ploeg alsnog veilig. 

Lees hier het verslag van de andere Bundesliga-duels van deze speelronde:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.