Nieuwkoop hoopt zich nu definitief te bewijzen bij Feyenoord

Reacties

Bart Nieuwkoop (24) hoopt dat hij volgend seizoen dé rechtsback van Feyenoord kan worden. De verdediger heeft door zijn verhuurperiode aan Willem II in ieder geval meer ervaring in zijn rugzak.

Nieuwkoop hoopt zich nu definitief te bewijzen bij Feyenoord
© Pro Shots

Al in 2015 debuteerde Nieuwkoop bij zijn geliefde Feyenoord. In 2017 speelde hij de laatste duels richting het binnenhalen van de titel zo goed als alles, maar nooit brak hij echt door. Afgelopen zomer verlengde hij zijn aflopende verbintenis met een jaar én toog hij naar Tilburg om meer aan spelen te komen. De coronacrisis beëindigde die periode voortijdig.

Inmiddels traint Nieuwkoop weer in Rotterdam. De status van talent is wel voorbij, dus hij zal zich echt moeten bewijzen. 'Ja, dit jaar wil ik mezelf laten zien', kijkt hij bij Feyenoord-tv vooruit. 'Ik wil voortzetten wat ik bij Willem II heb gedaan, veel wedstrijden spelen dus. Daar ga ik mijn stinkende best voor doen.'

Een blik op de huidige selectie toont dat het aantal pure rechtsbacks dun gezaaid is. Rick Karsdorp keert immers terug naar AS Roma omdat hij te duur is om over te nemen door de Rotterdammers. Sven van Beek kan er spelen en wellicht Edgar Ié (als die blijft), maar eigenlijk is alleen Lutsharel Geertruida een concurrent voor Nieuwkoop. Of hij zichzelf de eerste rechtsback in de pikorde voelt voor volgend seizoen? 'Ja dat idee heb ik wel, dat vertrouwen moet je ook hebben. Ik ga er alles aan doen om fit te blijven en dan volgend seizoen te knallen met Feyenoord.'

In totaal kwam Nieuwkoop tot 62 officiële duels voor Feyenoord. Volgend seizoen zal moeten blijken of en hoeveel er daarbij komen.

Spelersprofiel

B. Nieuwkoop


Geboortedatum:
7 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Bergen op Zoom
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer B. Nieuwkoop
Meer over B. Nieuwkoop
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.