Willem II haalt Nieuwkoop van Feyenoord-bank af

Reacties

Bart Nieuwkoop speelt komend seizoen voor Willem II. De Tilburgers huren de rechtsback voor een jaar van Feyenoord, waar hij geen uitzicht had op een basisplaats.

Willem II haalt Nieuwkoop van Feyenoord-bank af

De 23-jarige Nieuwkoop is bij Willem II de vervanger van Fernando Lewis, wiens seizoen door een zware knieblessure vermoedelijk al ten einde is. De Eredivisionist meldt dat Nieuwkoop vrijdag al direct op de groepstraining wordt verwacht in Tilburg, waar hij weer samen gaat werken met Martin van Geel.

De toekomst van Nieuwkoop lijkt wel bij Feyenoord te liggen. De Rotterdammers melden dat de verdediger zijn aflopende contract met een jaar heeft verlengd tot medio 2021. Bovendien is er sprake van een optie om die nieuwe verbintenis met nog eens een seizoen te verlengen.

'Met de verhuur aan Willem II krijgt Bart na verlenging van zijn contract een mooie kans om komend seizoen meer aan spelen toe te komen op Eredivisie-niveau', aldus technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord. 'Daarmee kan hij zijn ontwikkeling een mooie boost geven. Uiteraard blijven we die ontwikkeling komend seizoen nauwlettend volgen.'

Bij Feyenoord was er door de komst van Rick Karsdorp dit seizoen weinig perspectief voor Nieuwkoop. De vleugelverdediger genoot zijn opleiding bij de Nederlandse topclub en maakte in oktober 2015 zijn debuut in het eerste elftal. In totaal kwam hij tot 61 officiële duels namens Feyenoord. Een pikant debuut lonkt voor Nieuwkoop, want dit weekend speelt Willem II uitgerekend tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.