Slot schuift voor Klassieker met defensie: basisplaats Nieuwkoop

Reacties

Bart Nieuwkoop is op tijd fit bevonden om met Feyenoord aan de aftrap te verschijnen in De Klassieker. De basisplaats van de rechtsback betekent dat Marcos López niet in de basis staat tegen Ajax.

Slot schuift voor Klassieker met defensie: basisplaats Nieuwkoop
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

López kreeg afgelopen donderdag tegen FC Volendam nog een kans van trainer Arne Slot bij afwezigheid van de zwaar geblesseerde Quilindschy Hartman, maar werd tien minuten na rust afgelost door Nieuwkoop. Het was even de vraag of de 28-jarige verdediger zou kunnen spelen, aangezien hij niet helemaal ongeschonden uit het duel met Volendam kwam. Dat blijkt dus het geval.

Doordat Nieuwkoop rechtsback staat, schuift Lutsharel Geertruida door naar de linkerkant en blijft Dávid Hancko centraal achterin staan. Opmerkelijk, want de Slowaakse verdediger was vorige week zondag nog trefzeker tegen FC Utrecht als linksback (4-2). Ook in Volendam maakte Hancko de wedstrijd af op die positie. Zo schuift Slot met zijn defensie. Verder is de opstelling ongewijzigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.