Comeback-koning Feyenoord nadert PSV tot zeven punten

Feyenoord heeft zondagmiddag in eigen huis een zwaarbevochten overwinning geboekt op FC Utrecht. De bezoekers kwamen verrassend op een 0-2 voorsprong, maar Feyenoord rechtte de rug in de tweede helft. Zo wordt er alsnog optimaal geprofiteerd van de eerste competitienederlaag van PSV dit seizoen.

Feyenoord
Feyenoord
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

De Eindhovenaren waren ongenaakbaar dit seizoen, maar gingen zaterdag onderuit op bezoek bij NEC. Feyenoord kon het verschil terugbrengen tot zeven punten, Utrecht werkte in eerste instantie niet mee in De Kuip.

Binnen twee minuten stond het immers al 0-1. Othmane Boussaid schoot in na een afgeslagen corner en door een woud van benen vond hij de linkerhoek achter keeper Timon Wellenreuther. Feyenoord ging goed om met die klap, want al snel kreeg de club kansen via Santiago Giménez en Igor Paixão. Het was echter Utrecht dat na iets meer dan een half uur toesloeg.

Niklas Vesterlund werd op prachtige wijze weggestuurd door ex-Feyenoorder Jens Toornstra, waarna Quilindschy Hartman aan de noodrem moest trekken. Hij blesseerde zichzelf bij die actie en moest hinkend langs de zijlijn toekijken hoe spits Sam Lammers de strafschop benutte voor een 0-2 voorsprong.

Het penaltymoment bij Feyenoord - FC Utrecht.

Feyenoord bleek opnieuw goed om te kunnen gaan met tegenslag, Paixão zorgde enkele minuten na de 0-2 voor het hoogtepunt van de Rotterdamse zondag. Van ruim dertig meter haalde de Braziliaan prachtig uit om de linkerkruising te vinden achter keeper Vasilis Barkas. Mats Wieffer was vervolgens kort voor rust nog dicht bij de gelijkmaker.

De 2-2 viel in de tweede helft alsnog, met dank aan de ingevallen Nieuwkoop. Uit de rebound kopte hij via het lichaam van Oscar Fraulo binnen, de Deen kreeg zodoende een eigen doelpunt achter zijn naam. Hoe de goal ook tot stand kwam, het gaf Feyenoord nog meer kracht. Twintig minuten voor tijd werd de eerste voorsprong van de middag bij elkaar gevoetbald.

Eerder op de zondag stonden we al stil bij de veerkracht van Feyenoord

Dávid Hancko, die na de blessure van Hartman als linksback kwam te spelen, poortte tegenstander Can Bozdogan en streepte raak in de verre kruising. Daarna kwam Feyenoord niet meer in de problemen. Via invaller Leo Sauer, die in de afgelopen interlandperiode zijn interlanddebuut maakte, werd het zelfs nog 4-2 en werd de achterstand op koploper PSV alsnog teruggebracht tot zeven punten.

Ook niet onbelangrijk: Feyenoord hield nummer drie FC Twente van het lijf. De club uit Enschede won tegelijkertijd van Heracles Almelo, maar blijft op negen punten afstand van Feyenoord. Utrecht ziet als nummer acht Sparta Rotterdam dichterbij komen. De Domstedelingen nemen het in de doordeweekse speelronde op tegen PEC Zwolle en speelt volgend weekend tegen SC Heerenveen. Feyenoord treft achtereenvolgens FC Volendam en Ajax.