Feyenoord met Slot het op een na veerkrachtigste team in 'Europese top'

Reacties

Feyenoord is sinds de aanstelling van Arne Slot in de zomer van 2021 uitgegroeid tot 'comeback-koning' in de Eredivisie. Slechts één club in de beste tien competities van Europa veroverde meer punten na een achterstand dan de Rotterdammers, sinds de entree van Slot.

Feyenoord met Slot het op een na veerkrachtigste team in 'Europese top'
Feyenoord
Feyenoord
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Feyenoord krijgt deze zondag FC Utrecht in bezoek in De Kuip en daar zal men bepaald niet bevreesd zijn voor een eventuele achterstand. Sinds Slot binnen kwam in Rotterdam-Zuid behaalde geen enkele club in de Eredivisie meer punten na een achterstand dan Feyenoord.

De regerend landskampioen (en huidige nummer twee in de Eredivisie) pakte sinds augustus 2021 59 punten na een achterstand. Daarmee laat Feyenoord andere Eredivisie-clubs minimaal veertien punten achter zich. Dit seizoen won de veerkrachtige ploeg van Slot na een achterstand van RKC Waalwijk (1-2) en SC Heerenveen (2-3).

Kijkend naar de toptien Europese competities heeft alleen Rangers in de Schotse Premiership - tot dit weekeinde - sinds de entree van Slot bij Feyenoord nog meer punten gepakt na een achterstand: zestig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.