Slot: 'Timber kan naar club van kaliber Arsenal'

Reacties

Quinten Timber kan een stap omhoog maken als hij zich zo blijft ontwikkelen. Dat zei Feyenoord-trainer Arne Slot maandagavond bij Rondo.

Slot: 'Timber kan naar club van kaliber Arsenal'
© Pro Shots

De 22-jarige Timber is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst bij Feyenoord en lijkt alle twijfels weg te hebben genomen, omdat hij vorig seizoen nog pendelde tussen bank en basis. 'Als hij zich zo blijft ontwikkelen als hij het afgelopen jaar deed, is zijn plafond extreem hoog', zei Slot.

'Ik vind het een hele bijzondere speler, omdat hij op het middenveld de kracht en de snelheid heeft waarmee hij een overtal kan creëeren. Ik vind ook dat hij een enorm goede mentaliteit heeft. Zijn broertje (Jurriën, red.) zit al bij Arsenal, maar het is niet uitgesloten dat Quinten ook naar een club van dat kaliber zou kunnen', vervolgde de Feyenoord-trainer.

Het viel Rafael van der Vaart op dat de spelers van Feyenoord, waaronder Timber, steeds fitter worden. Slot beaamde dat. 'Onze fysieke staf, de trainersstaf en spelers zelf stoppen er zoveel in, waardoor de spelers zoveel sterker worden. Je leert Orkun Kökcü echt niet beter voetballen, maar hij wordt wel fitter. De spelers die wij binnenhalen worden dat ook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.