Nieuwelingen loodsen AC Milan weer topvier binnen

Reacties

AC Milan sluit weer aan in de topvier van de Serie A. Na een overwinning op Cagliari gaat de club over AS Roma heen op de ranglijst. Net zoals in de afgelopen weken waren het de nieuwelingen die de Milanezen op sleeptouw namen.

Nieuwelingen loodsen AC Milan weer topvier binnen
AC Milan
AC Milan
3 - 0
Cagliari
Cagliari

Met name Krzysztof Piatek zet zijn scoringsdrift gewoon door bij zijn nieuwe werkgever. De Pool was al trefzeker tegen Napoli (beker) en AS Roma (competitie), tegen Cagliari vond hij ook het net. Vanuit de rebound was de spits na een uur verantwoordelijk voor de 3-0.

Daarvoor was een ander nieuw gezicht in Milaan al trefzeker. Lucas Paquetá ramde na ruim twintig minuten binnen bij de tweede paal en zette de thuisclub op 2-0. Het was zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever, hij volgde Kaká op als laatste Braziliaanse middenvelder die in de Serie A scoorde voor de Rossoneri. Milan was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen na een eigen goal van Cagliari-verdediger Luca Pellegrini.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zege van Milan kwam nooit in gevaar, mede omdat Gianluigi Donnarruma weer een uitstekende wedstrijd keepte. De nog maar negentienjarige Italiaan speelde tegen Cagliari alweer zijn 150ste wedstrijd voor AC Milan en hield voor de 52ste keer de nul.

Door de overwinning komt Milan op 39 punten na 23 wedstrijden, een punt meer dan nummer vijf AS Roma. Het gat met nummer drie en stadgenoot Internazionale bedraagt vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer K. Piątek
Meer over K. Piątek
Meer Lucas Paquetá
Meer over Lucas Paquetá
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.