Haller levert titel in na recordtransfer Paquetá naar Premier League

Reacties

West Ham United heet Lucas Paquetá officieel welkom. De Premier League-club maakt bekend het eigen clubrecord te hebben gebroken om de aanvallende middenvelder over te nemen van Olympique Lyonnais. Hoewel West Ham de precieze afkoopsom onbenoemd laat, meldt de club uit de Ligue 1 dat de transfersom bestaat uit een vast bedrag van 42,95 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot 61,63 miljoen euro.

Haller levert titel in na recordtransfer Paquetá naar Premier League
© Pro Shots

De 25-jarige Paquetá lost daarmee Sébastien Haller af als duurste clubaankoop ooit. Hij werd voor vijftig miljoen euro overgenomen van Eintracht Frankfurt in de zomer van 2019. Paquetá kwam in 2020 voor 23,44 miljoen euro over van AC Milan, dat nu recht heeft op vijftien procent van de winst die Lyonnais heeft gemaakt. Bij een toekomstige transfer heeft Lyonnais recht op tien procent van de eventuele winst.

'Ik ben enorm blij om hier te zijn', vertelt Paquetá, die rugnummer 11 gaat dragen en voor vijf seizoenen tekent. 'Hopelijk is dit het begin van een mooie periode. West Ham was vorig seizoen erg succesvol en ik hoop ook zulke seizoenen mee te maken. Ik heb er zin in om het shirt van West Ham aan te doen en te laten zien wat ik kan.' West Ham eindigde vorig seizoen als zevende in Engeland en bereikte de halve finale van de Europa League.

Begin juli werd al duidelijk dat Paquetá een transferverzoek had ingediend bij de clubleiding van Olympique Lyonnais. Hij werd de voorbije maanden in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain, Newcastle United en Arsenal, maar kiest dus voor West Ham. Zijn vertrek is een tegenvaller voor trainer Peter Bosz, want de Braziliaan was een van de smaakmakers van zijn ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.