Manchester City maakt werk van derde topaankoop

Reacties

West Ham United verkocht Declan Rice deze zomer aan Arsenal en dreigt nu, kort voor de start van een nieuw Premier League-seizoen, opnieuw een belangrijke basisspeler te verliezen. Manchester City is serieus in de markt voor Lucas Paquetá.

Manchester City maakt werk van derde topaankoop
© Pro Shots

Verschillende betrouwbare Engelse media melden dat de kampioen van Engeland zich inmiddels bij West Ham heeft gemeld. Er is nog geen bod uitgebracht, maar dat is een kwestie van tijd. Volgens The Guardian heeft City ruim tachtig miljoen euro over voor de Braziliaans international. West Ham ziet een transfer niet zo zitten, maar Paquetá wil de overstap graag maken.

West Ham kocht de 25-jarige Paquetá vorig jaar voor ruim 42 miljoen euro van Olympique Lyon. In zijn eerste jaar in Engeland speelde de aanvallende middenvelder, die tevens een verleden bij AC Milan heeft, 41 wedstrijden voor West Ham. Hij vierde zijn debuutseizoen bij de club met het winnen van de Conference League. In de Premier League vocht West Ham lange tijd tegen degradatie.

Bij City kan Paquetá voor de prijzen gaan spelen. Pep Guardiola is erg gecharmeerd van de technicus en ziet hem graag komen. City haalde eerder deze zomer verdediger Josko Gvardiol (RB Leipzig) en middenvelder Mateo Kovacic (Chelsea) binnen. Daar stond het vertrek van Riyad Mahrez (Al-Ahli) en Ilkay Gündogan (Barcelona) tegenover.

Aankopen West Ham
West Ham heeft vooralsnog geen nieuwe speler gehaald, maar daar komt snel verandering in. Edson Álvarez zal overkomen van Ajax en verder zijn Harry Maguire (Manchester United) en James Ward-Prowse (Southampton) op weg naar Londen. Volgens de BBC heeft West Ham inmiddels een akkoord bereikt over de transfersommen voor al deze spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.