West Ham United en Ajax akkoord over miljoenendeal Álvarez

Reacties

Edson Álvarez gaat Ajax verruilen voor West Ham United. De 25-jarige Mexicaan maakt voor veertig miljoen euro de overstap van Amsterdam naar Londen.

West Ham United en Ajax akkoord over miljoenendeal Álvarez
© Pro Shots

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu gaat het dan ook echt gebeuren: Edson Álvarez gaat Ajax verlaten. De Mexicaan bereikte eerder al een persoonlijk akkoord met West Ham United en nu zijn ook de clubs eruit. De Premier League-club maakt minimaal veertig miljoen euro over naar Amsterdam. Daarbovenop heeft Ajax nog een doorverkooppercentage bedongen.

Álvarez, die zich vandaag (maandag) weer voor het eerst had moeten melden in Amsterdam, tekent in Londen een contract tot de zomer van 2028. Trainer Maurice Steijn had hem graag in Nederland gehouden, maar de clubleiding deed hem de belofte mee te zullen werken bij een transfer deze zomer. En zo geschiedde.

De Mexicaan vindt het na vier jaar in Amsterdam tijd voor iets nieuws. Met Ajax werd hij twee keer landskampioen, won hij de KNVB-beker en bereikte hij een keer de knock-outfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Álvarez
Meer over Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.