Nieuwe zorgen voor PSG richting cruciale Champions League-return

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag zonder veel moeite de 22ste zege van het seizoen geboekt in de Ligue 1. Dijon moest eraan geloven. Een flinke smet op de overwinning was het vroege uitvallen van Ángel Di María.

Nieuwe zorgen voor PSG richting cruciale Champions League-return
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Dijon
Dijon

De linksbuiten moest al na ruim een kwartier van het veld met een blessure aan zijn rechterdijbeen. Dat betekende de volgende uitvaller bij PSG, dat tegen Dijon geen beroep kon doen op Eric Maxim Choupo-Moting, Colin Dagba, Ander Herrera en Thiago Silva. Neymar en Marco Verratti zaten een schorsing uit. Julian Draxler verving Di María. Mitchel Bakker zat niet bij de selectie.

De stand was toen al 1-0 in het voordeel van PSG. Pablo Sarabia werkte de bal binnen na voorbereidend werk van Marquinhos. Pas laat in het duel werd de score verder uitgebreid. Kylian Mbappé werd goed aangespeeld door Draxler en rondde af. Mbappé was kort daarna de aangever bij de 3-0 van invaller Mauro Icardi. Mbappé bepaalde de eindstand in de extra tijd op 4-0.

PSG-trainer Thomas Tuchel moet het dus mogelijk ook een tijd stellen zonder Di María en dat is met het oog op het drukke schema én de return in de achtste finale van de Champions League slecht nieuws. Over anderhalve week speelt thuis tegen Borussia Dortmund. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd met 2-1.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.