Nieuwe zege koploper Gladbach, ongelukkige rol Klaassen

Mede door een gemiste strafschop van Davy Klaassen heeft koploper Borussia Mönchengladbach zondag een regelmatige overwinning geboekt op Werder Bremen.

Borussia Mönchengladbach
3 - 1
Werder Bremen

Halverwege de eerste helft koesterde de lijstaanvoerder al een 2-0 voorsprong. Verdediger Ramy Bensebaini kopte raak uit een vrije trap van László Bénes. Twee minuten later kon Gladbach opnieuw juichen. Deze keer was Patrick Herrmann de gevierde man door de bal op aangeven van Marcus Thuram in het doel te tikken. Bij deze situatie timede Werder Bremen-doelman Jiri Pavlenka verkeerd bij het uitkomen.

Acht minuten na rust kreeg Werder Bremen de ideale kans om de marge te verkleinen, maar Klaassen faalde vanaf de strafschopstip. Keeper Yann Sommer redde de inzet van de voormalige Ajacied, die geen hoek uitkoos.

Het bleek de doodsteek voor de bezoekers, die al snel een derde treffer incasseerden. Andermaal was Herrmann trefzeker, nadat de Bremen-defensie hem wel heel veel ruimte gaf. Klaassen incasseerde een kwartier voor tijd een gele kaart vanwege een sliding op Alassane Pléa. In de slotfase moest doelpuntenmaker Bensebaini nog inrukken wegens twee keer geel. Met een mannetje meer zorgde Leonardo Bittencourt voor de 3-1.

Door de overwinning blijft Gladbach met een marge van vier punten op nummer twee RB Leipzig de ranglijst aanvoeren. Bayern München volgt ook op vier punten, maar heeft een slechter doelsaldo. Werder Bremen staat slechts veertiende met elf punten, twee meer dan nummer zestien 1. FSV Mainz 05.