Nieuwe Liverpool-coup doet Klopp denken aan 'Wonder van Anfield'

Voor het eerst sinds 1985 won Liverpool dinsdag een uitwedstrijd in de halve finale van een Europees clubtoernooi. De aanvalsmachine van Jürgen Klopp moest daar op bezoek bij Villarreal diep, heel diep voor gaan. Dat deed de Duitse manager denken aan een illustere wedstrijd uit het verleden.

Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool keek halverwege nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. Fabinho, Luis Díaz en Sadio Mané voltooiden na rust de comeback van de bezoekers in het Estadio de la Cerámica (2-3). De gedachten van Klopp dwaalden na afloop af naar de halve finale in het seizoen 2018/19, toen Barcelona zich een zekere finalist waande na een 3-0 thuiszege.

Mede dankzij twee doelpunten van Georginio Wijnaldum voltrok zich vervolgens het 'Wonder van Anfield' en zorgde Liverpool voor de spectaculaire uitschakeling van Barça (4-0). Een soortgelijk scenario speelde zich in de Europa League van 2016 af tegen Borussia Dortmund. Daarbij moet worden aangetekend dat beide wedstrijden in eigen huis werden gespeeld.

Onherkenbaar
'Zoals de wedstrijd er halverwege uitzag... De hele wereld zat te kijken met de verwachting dat het 3-0 zou worden', doelde Klopp op de persconferentie op het onherkenbare spel van Liverpool voor rust. 'Maar toen we voor het eerst door hun defensie braken en de halfspaces begonnen te benutten, wist ik dat we een kans hadden. Ik hou niet vergelijken, maar het was inderdaad zoals tegen Barcelona.'

'Wat ik tegen ze heb gezegd in de rust? Speel beter dan in de eerste helft', vervolgde Klopp droogjes. 'We moesten gewoon rustig blijven. Wat kan ik nu zeggen? Er is maar één kans om een finale te winnen en dat is door er te staan. Het is moeilijk om drie finales te halen, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ik ben heel blij. Het voelt als de eerste.'