Nieuwe Chelsea-eigenaren geven Lukaku duidelijkheid over zijn toekomst

Reacties

Chelsea is bereid om mee te werken aan een tijdelijk vertrek van Romelu Lukaku. Dat is de boodschap die de nieuwe eigenaren de Belgische topspits hebben meegegeven, zo weet The Guardian.

Nieuwe Chelsea-eigenaren geven Lukaku duidelijkheid over zijn toekomst
© Pro Shots

Afgelopen zomer verbrak Chelsea nog het eigen transferrecord om Lukaku terug naar Stamford Bridge te halen. De Londenaren maakten zo'n 115 miljoen euro over aan Internazionale, maar de torenhoge verwachtingen die met die transfersom meekwamen, kon de Belg niet waarmaken. In 26 Premier League-duels kwam hij tot acht doelpunten voor The Blues.

Tussendoor raakte Lukaku in opspraak toen hij kraakhelder liet weten dat hij terug naar Inter wilde. Wat volgde was een wisselvallig half jaar, waarin Lukaku veel op de reservebank zat. Afgelopen weekend mocht hij bij de Belgische nationale ploeg wel weer eens vanaf de aftrap meedoen, maar moest hij de strijd al snel staken na een duel met Nathan Aké.

Nu de overname van Chelsea is afgerond, hebben de nieuwe eigenaren Todd Boehly en Clearlake Capital duidelijkheid gegeven aan Lukaku over zijn toekomst. Zij zijn bereid om Lukaku te laten gaan, mits er een acceptabele huursom tegenover staat en Inter een groot deel van zijn astronomische salaris betaalt. Volgens Engelse media zou Chelsea een huursom van een kleine dertig miljoen euro in gedachten hebben.

Chelsea-trainer Thomas Tuchel zou Manchester City-spits Gabriel Jesus als een geschikte vervanger van Lukaku zien. The Guardian meldt dat ook Robert Lewandowski, Christopher Nkunku, Raheem Sterling en Ousmane Dembélé op de lijstjes van de Londenaren staan. Tuchel heeft van de nieuwe eigenaren een transferbudget van zo'n 230 miljoen euro gekregen om het gat met City en Liverpool te dichten.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.