Nieuwe Bosz Babe Wirtz open wond voor Köln

Reacties

Florian Wirtz ondersteepte zondag met een doelpunt zijn waarde voor de trotse koploper Bayer Leverkusen. De zeventienjarige middenvelder kan woensdag zout in een open Keulse wond strooien.

Nieuwe Bosz Babe Wirtz open wond voor Köln
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

'Niemand die hier zit, kan er iets mee dat Florian Wirtz niet in Keulen speelt. Hij is een speler van Bayer Leverkusen en niet van 1. FC Köln. Ik concentreer me op mijn eigen spelers.' Trainer Markus Gisdol wilde niet te veel uitweiden over Wirtz, een van de frisse gezichten van de Bosz Babes.

Gisdol deed dat ook niet om de pijn niet nog groter te maken. Want het is wel pijnlijk voor Die Geissbocken dat Wirtz woensdag in het shirt van Bayer Leverkusen in Keulen speelt. Een jaar geleden verhuisde de aanvallende middenvelder voor enkele tonnen van Köln naar Leverkusen. Inmiddels is het zeventienjarige talent het honderdvoudige waard.

Wirtz heeft zich onder de hoede van Peter Bosz ontpopt tot een begenadigd talent met mooie perspectieven. Duidelijk is nu ook waarom Die Werkself geen vervanger haalden voor steunpilaar Kai Havertz, die voor honderd miljoen de overstap maakte naar Chelsea. Ze wilden ruimte houden voor Wirtz, over wie de verwachtingen groot waren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bosz ziet de ontwikkeling van Wirtz met genoegen aan. Soms moet de Nederlander wat schipperen met de inzetbaarheid om de schoolcarrière van het aanstormende talent niet in de weg te zitten. Want Bosz moedigt Wirtz aan zijn school af te maken. Dat is ook beloofd aan zijn ouders. 'Hij zegt dat de middelbare school voor Florian de Champions League is', vertelde zijn vader. Vanwege school was Wirtz niet van de partij tegen Slavia Praag.

Los van zijn schoolwerk maakt de Duitse jeugdinternational op het veld een spectaculaire ontwikkeling door. Inmiddels heeft hij 25 duels in de hoofdmacht op de teller staan in de Bundesliga (17), het toernooi om de DFB Pokal (2) en in de Europa League (6). Hij is de jongste debutant en doelpuntenmaker in de Bundesliga in de Bayer-historie. In de Europa League was er nooit een jongere Duitser die een doelpunt en een assist voor zijn rekening nam.

Woensdag kan hij een volgend stukje geschiedenis schrijven. Wirtz kan de jongste doelpuntenmaker worden in de derby Köln-Leverkusen. Voor Bosz en co een vervolg op het geluk van de goede vorm en de koppositie, voor Gisdol en co zout in een open wond.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
'Bosz en Leverkusen kunnen onmogelijk kampioen worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.