Nieuwe blessure zorgt voor twijfels rondom De Bruyne

Reacties

Kevin de Bruyne ontbreekt dinsdag als Manchester City het in de Champions League opneemt tegen Dinamo Zagreb. De Belgische middenvelder was vooralsnog het hele seizoen fit, maar liep zaterdag in het duel met Everton een liesblessure op.

Nieuwe blessure zorgt voor twijfels rondom De Bruyne
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Zaterdag tekende de 28-jarige De Bruyne alweer voor zijn achtste assist in zeven Premier League-wedstrijden namens The Citizens. Andermaal was hij belangrijk voor zijn ploeg, die de punten absoluut niet cadeau kreeg tegen het stugge Everton. In het uitduel werd De Bruyne in de tachtigste minuut gewisseld.

Terwijl de ene na de andere speler uit de selectie van Pep Guardiola dit seizoen al in de lappenmand terechtkwam, leek De Bruyne juist eens gevrijwaard van blessureleed. Vorig seizoen werd De Bruyne meerdere malen geplaagd door blessures. Zo miste hij bijna de hele eerste seizoenshelft wegens knieproblemen, terwijl hij na de winterstop regelmatig te maken had met spierblessures.

De blessure van de Belg is een tegenvaller voor Guardiola, die eerder al aanvaller Leroy Sané zag afhaken voor enkele maanden wegens een ernstige knieblessure. Bovendien wordt City geteisterd door problemen in de achterhoede. Aymeric Laporte is voor lange tijd uitgeschakeld en ook John Stones is momenteel niet beschikbaar, hetgeen de defensieve stabiliteit van City niet ten goede komt.

Door de uitstekende vorm van De Bruyne werd dat gegeven de voorbije weken gemaskeerd. Hij scoorde twee keer in zeven wedstrijden, maar was bovenal goud waar met zijn assists in de Premier League. Alleen tegen Norwich City was hij geen aangever bij een doelpunt van een ploeggenoot. In dat duel, dat City verrassend verloor, kwam hij ruim een kwartier voor tijd binnen de lijnen om de schade te beperken. Daar slaagde hij dus niet in.

City doet geen mededelingen over de duur van de afwezigheid van de Belg. De ploeg uit Manchester treft zondag Wolverhampton Wanderers, waarna er een interlandperiode volgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.