Nieuw hoogtepunt Karsdorp bij klinkende zege AS Roma

De opmars van Rick Karsdorp loopt de laatste weken gelijk aan die van AS Roma. Vrijdagavond wonnen de Romeinen overtuigend met 0-3 van Chievo Verona en ook de Nederlander had weer zijn waarde.

Chievo
Chievo
0 - 3
AS Roma
AS Roma

Karsdorp begon, in tegenstelling tot Justin Kluivert, wederom in de basis bij AS Roma. De rechtsback lijkt zich definitief te hebben opgewerkt tot basiskracht en maakte wederom een prima indruk. Karsdorp kreeg zelfs een assist achter zijn naam, al moest hij daarvoor vooral Edin Dzeko bedanken.

De Bosnische spits werd in de achttiende minuut strak ingespeeld door Karsdorp en kapte op fraaie wijze een tegenstander uit voordat hij zijn vijfde doelpunt van het seizoen binnenschoot. Dat was al de 0-2 voor AS Roma, dat in de negende minuut met het nodige fortuin op voorsprong was gekomen. Stephan El Shaarawy kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, dribbelde nog even door richting het doel en schoot raak.

Een razendsnelle counter deed de overwinning van AS Roma extra zoet smaken. Zes minuten na rust schoot linksback Aleksandar Kolarov - 33 jaar oud maar nog steeds een ware stoomtrein langs de zijlijn - de 0-3 tegen de touwen. Met Karsdorp voor het eerst dit Serie A-seizoen de hele wedstrijd binnen de lijnen speelde Roma, waar Kluivert als invaller maar een paar minuten meespeelde, de wedstrijd rustig uit.

Door de overtuigende zege klimt AS Roma naar de vierde plek, een positie die na het seizoen plaatsing voor de Champions League betekent. Later dit weekend kan AC Milan echter weer langszij komen. Milan moet zondag dan wel winnen tegen Cagliari.