Chievo verdwijnt uit Italiaans profvoetbal

Reacties

Na 35 jaar verdwijnt Chievo Verona uit het Italiaanse profvoetbal. De club is technisch failliet verklaard en wordt per direct geweerd uit de Serie B.

Chievo verdwijnt uit Italiaans profvoetbal
© Pro Shots

Chievo kampte al enige tijd met een betalingsachterstand bij de belastingdienst en kreeg daardoor geen licentie voor het spelen van betaald voetbal. Na twee afgewezen beroepen had de club hoop gevestigd op het Italiaanse olympisch comité (CONI), maar ook daar werd geen berouw getoond. Als laatste redmiddel werd de regionale administratieve rechtbank van Lazio opgezocht, ook dat bleek onsuccesvol. Dat betekent dat Chievo een doorstart moet maken in de Serie D, het hoogste amateurniveau in het Italiaanse voetbal.

Chievo speelde in totaal dertien seizoenen in de Serie A. In die jaren haalde de arbeidersclub UEFA Cup-voetbal en de voorronde van de Champions League naar Verona. De laatste jaren ging het echter van kwaad tot erger voor de Italianen, die in financieel zwaar weer raakten. Venezia blijft dus voorlopig de laatste tegenstander van Chievo in het profvoetbal. De club streed vorig seizoen om promotie naar de Serie A, maar strandde al in de eerste ronde van de play-offs. 

De plek van Chievo in de Serie B wordt ingenomen door Cosenza. Overigens is Chievo niet de enige Italiaanse club die na hoger beroep wordt uitgesloten van profvoetbal. In de Serie C kregen ook Carpi, Novara, Sambenedettese en Casertana slecht nieuws.

Op VI PRO lees je waarom veel clubs in Italië omvallen (en vervolgens weer herrijzen). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.