Pellissier-missie van start: FC Chievo 2021 begint met openbare proeftrainingen

Reacties

Chievo Verona is verdwenen, maar dankzij levende clublegende Sergio Pellissier kunnen de supporters komend seizoen tóch naar wedstrijden van hun favorieten kijken. De ex-spits heeft FC Chievo 2021 opgericht, een club die begint op het allerlaagste amateurniveau. Enige probleem: anderhalve week voor de start van de competitie zijn er nog geen spelers. Daarom houdt de club nu openbare proeftrainingen.

Pellissier-missie van start: FC Chievo 2021 begint met openbare proeftrainingen

Eind juli ging het helemaal mis voor Chievo, toch jarenlang een zeer gewaardeerde kracht in de Serie A. Vanwege de aanhoudende financiële problemen besloot toezichthouder Covisoc de licentie voor de Serie B in te trekken. Chievo ging daarna in beroep bij de Federale Raad, de Italiaanse voetbalbond én het Collegio di Garanzia van het Italiaanse olympisch comité CONI, maar kreeg daar telkens nul op het rekest. Het laatste sprankje hoop was daarna nog gevestigd op de regionale administratieve rechtbank van Lazio, maar ook dat haalde niets uit.

De club leek lange tijd verder te moeten in de Serie D, het hoogste amateurniveau van Italië, maar zelfs dát mocht uiteindelijk niet. Er kwam namelijk geen koper, ondanks verwoede pogingen van clubicoon Pellissier, die tussen 2000 en 2019 bijna vijfhonderd duels voor Chievo speelde. De ex-spits probeerde lokale ondernemers te vinden om met hem de club over te nemen, maar slaagde daar niet in.

Toch schijnt er licht aan het eind van de tunnel, met dank aan Pellissier. Op de puinresten van Chievo Verona richtte hij een nieuwe vereniging op: FC Chievo 2021. Die club begint dit seizoen op het negende niveau van Italië. 'We starten met niets', zo schreef Pellissier onlangs op een supporterswebsite. 'Ik ben nu de voorzitter, de technisch directeur, de hoofdscout en ik werk op kantoor. Niet omdat ik niet kan kiezen tussen die functies, maar omdat het simpelweg nodig is. En zo wil ik het ook. Ik doe alles voor Chievo, en meer.'

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet. En dat is nodig ook, want de competitie begint op 17 september. Als coach is Riccardo Alllegretti aangesteld, oud-prof van onder meer Empoli, Bari, Benevento en Monza. Enige probleem: hij heeft tien dagen voor de start van de competitie nog geen spelers. En dus organiseert FC Chievo 2021 donderdag en vrijdag openbare proeftrainingen in Verona. Die zullen beide avonden plaatsvinden tussen 16.30 uur en 18.30 uur.

Kortom: wie toevallig in de buurt op vakantie is en altijd heeft gedroomd van een carrière in Italië, kan zich doodleuk melden op het Payanini Center in Verona. En wie weet speel je volgend seizoen met FC Chievo 2021 wel tegen Atletico Squarà, Borgo S.Pancrazio, Corbiolo, Crazy FC, Edera Veronetta, Pozzo B , San Zeno Verona 1919, Soave, VR Arena, Vestenanova, Virtus Verona United en Zai Golosine Calcio 2016.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.