Niets staat de officiële Barcelona-rentree van Dani Alves meer in de weg

Reacties

Dani Alves kan mogelijk woensdag, in de bekerwedstrijd tegen Linares Deportivo, weer in actie komen voor Barcelona. De vleugelverdediger is hersteld van zijn eerdere coronabesmetting en zijn inschrijving bij de Spaanse voetbalbond zal voor het duel van woensdag in orde gemaakt worden.

Niets staat de officiële Barcelona-rentree van Dani Alves meer in de weg
© Pro Shots
Linares Deportivo
Linares Deportivo
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Alves speelde tussen 2008 en 2016 al 391 wedstrijden voor Barcelona en is sinds halverwege de maand november terug bij de Spaanse club. Hij deed vorige maand al mee in het duel met Boca Juniors om de Maradona Cup en staat nu voor zijn officiële terugkeer. Als Xavi Hernández zijn oud-ploeggenoot selecteert, kan Alves woensdag in actie komen tegen Linares Deportivo.

De registratie van Alves bij de Spaanse voetbalbond is geen enkel probleem, zo benadrukte technisch directeur Mateu Alemany maandag tijdens de presentatie van miljoenaankoop Ferran Torres. 'We hebben voldoende ruimte om hem in te schrijven. Dat zal vandaag of morgen gaan gebeuren', zei Alemany. Alves is hersteld van een coronabesmetting (hij heeft inmiddels negatief getest) en dus staat niets zijn rentree meer in de weg.

Barcelona is bij het inschrijven van spelers gebonden aan een door La Liga ingestelde salarislimiet. Dit zorgde afgelopen zomer nog voor de nodige problemen: het aflopende contract van Lionel Messi kon ondanks een akkoord met de sterspeler niet verlengd worden en zomeraanwinsten Memphis Depay, Eric García en Sergio Agüero konden pas ingeschreven worden nadat enkele selectiespelers akkoord waren gegaan met salarisverlaging. Voor de winterse transferwindow hikt Barcelona hier nu weer tegenaan.

Alves kan volgens Alemany dus gewoon worden geregistreerd, maar dat geldt nog niet voor Torres. 'We zijn ervan overtuigd dat we dit voor aankomende zondag geregeld zullen hebben', zei Alemany. 'We werken hier hard aan.' Barcelona zal eerst ruimte moeten maken in het salarishuis en dus spelers moeten laten vertrekken. Yusuf Demir en Luuk de Jong zijn hier belangrijke kandidaten voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.