Niet te stoppen Haaland legt Vormer en Lang over de knie

Reacties

Na een overwinning en een gelijkspel heeft Club Brugge de derde poulewedstrijd in Groep F van de Champions League verloren. De ploeg van basisklanten Ruud Vormer en Noa Lang was niet opgewassen tegen het geweld van fenomeen Erling Braut Haaland.

Niet te stoppen Haaland legt Vormer en Lang over de knie
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De Belgen waren verrassend goed begonnen aan het CL-seizoen: na een spectaculaire 1-2 zege bij Zenit Sint-Petersburg volgde vorige week een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen (een weliswaar flink gehavend) Lazio. Ook tegen Dortmund zat een positief resultaat er wel in, zo meende Vormer voorafgaand aan de wedstrijd nog. 'Een goede tegenstander, een fantastisch elftal. Maar: er liggen kansen, denk ik', zo sprak hij in aanloop de kraker. Woensdagavond zal de aanvoerder na een halfuur spelen al hebben geconcludeerd dat daarvan geen enkele sprake was.

Nadat de van Ajax overgekomen Lang nog de eerste kans van de avond had gekregen, was het aan de andere kant wél vroeg raak. Na oliedom balverlies van Odilon Koussounou gaf Thomas Delaney voor, Club-keeper Simon Mignolet tastte helemaal mis, waarna Thorgan Hazard de 0-1 kon binnenschieten. Hazard was een van de drie Belgen die (nota bene in België) in de BVB-basis mochten beginnen. Saillant genoeg leidden ook zijn twee ploeg- en landgenoten nog voor rust allebei een doelpunt in. In beide gevallen was Haaland degene die de trekker overhaalde.

In de achttiende minuut werd het al 0-2. Axel Witsel werkte de bal uit een corner richting het Belgische doel en Haaland dacht vervolgens met het hoofd te kunnen scoren, maar Mignolet keerde zijn poging. In de rebound tikte de Noor de bal alsnog binnen. En na een halfuur spelen schoot diezelfde Haaland simpel raak, op aangeven van de mee opgekomen rechtsback Thomas Meunier, die in het begin van zijn carrière nota bene vijf jaar lang bij Club speelde.

Door zijn dubbelslag staat Haaland nu op veertien goals in elf CL-wedstrijden. In totaal maakte hij er zelfs 26 in 28 duels voor Dortmund. Ongekende cijfers voor de pas twintigjarige spits die werkelijk niet te stoppen lijkt. Club Brugge zal dan ook opgelucht zijn dat de ongrijpbare spits het in de tweede helft (net als zijn ploeggenoten) rustig aan deed: het bleef bij 0-3. Die nederlaag van Club is overigens ook goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, qua UEFA-coëfficiëntenranking. Eerder op de avond sloten Zenit Sint-Petersburg en Lazio in dezelfde poule af op 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
12-5
+7
13
2
Lazio
6
2
4
0
11-7
+4
10
3
Club Brugge
6
2
2
2
8-10
-2
8
4
Zenit Sint-Petersburg
6
0
1
5
4-13
-9
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.