Nice respecteert Europese prestatie Ajax: 'Finaleplek zegt alles'

Reacties

Niet alleen Ajax beseft dat het pittig geloot heeft in de derde voorronde van de Champions League, ook tegenstander Olympique Nice is niet geheel tevreden met de Nederlandse ploeg. Zowel de clubpresident als de trainer spreekt van een zware tegenstander.

Nice respecteert Europese prestatie Ajax: 'Finaleplek zegt alles'
Olympique Nice-trainer Lucien Favre tijdens de voorbereiding op het komende seizoen.

Lucien Favre, oefenmeester van Nice, zag een zware loting al aankomen. 'Met onze plek op de coëfficiëntenlijst waren we al zeker van een lastige tegenstander en Ajax is een grote naam in het voetbal. Het is de Europa League-finalist van vorig seizoen, dat zegt eigenlijk al alles', tekent L'Équipe op uit de mond van de trainer.

President Jean-Pierre Rivère had liever een andere tegenstander getroffen in de voorronde. 'De loting had beter gekund. Het zal een schitterend tweeluik worden tegen een schitterend team. We staan voor een belangrijke wedstrijd en we hebben onze fans nodig om deze horde te nemen.'

Ajax reist over krap twee weken af naar Zuid-Frankrijk voor het heenduel, een week later komt Nice naar Amsterdam voor de return. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de play-offs. In die ronde staat een plek in de groepsfase van de Champions League op het spel. Voor de duels met Nice oefenen de Amsterdammers nog tegen PAOK Saloniki (15 juli) en Olympique Lyon (18 juli).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Süleyman Öztürk blikt vooruit op de wedstrijd tussen Ajax en Nice.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.