Ajax stuit in derde voorronde CL op Nice en Balotelli

Reacties

Ajax is tijdens de loting voor de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan Olympique Nice, de nummer drie van Frankrijk.

Ajax stuit in derde voorronde CL op Nice en Balotelli

De twee clubs hebben in zekere zin iets gemeen, omdat Borussia Dortmund in eerste instantie bij Nice aanklopte in de zoektocht naar een opvolger voor trainer Thomas Tuchel. De Ligue 1-club wilde trainer Lucien Favre echter niet laten gaan, waarna BVB uitkwam in Amsterdam en Peter Bosz contracteerde als nieuwe hoofdcoach. 

Onder leiding van Bosz won Ajax in de halve finale van de Europa League nog van Olympique Lyon, dat in de Franse competitie op ruime afstand van Nice als vierde eindigde. Mario Balotelli is de grote blikvanger in de selectie van Favre. De Ivoriaanse middenvelder Jean Michaël Seri speelde zich met zijn sterke spel in de kijker van Barcelona.

Ajax reist over krap twee weken af naar Zuid-Frankrijk voor het heenduel, een week later komt Nice naar Amsterdam voor de return. De winnaar plaatst zich voor de play-offs, waarin een ticket voor het hoofdtoernooi klaarligt. Vorig jaar strandden de Amsterdammers in die fase tegen FK Rostov, waarna ze de Europa League-finale bereikten.

Voordat Ajax op 25 of 26 juli aantreedt tegen Nice, oefent het nog tegen PAOK Saloniki (15 juli) en Lyon (18 juli). Het vriendschappelijke duel met Rijnsburgse Boys van eerder deze week ging niet door vanwege het verschikkelijke nieuws over Abdelhak Nouri, die vrijdag voor de loting een steunbetuiging van de UEFA ontving.

Hieronder volgden we de loting voor de derde voorronde van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.