Ajax, PSV en FC Utrecht vrijdag in de koker bij loting

Reacties

Ajax verdwijnt vrijdag in de koker voor de loting van de derde voorronde in de Champions League, al zal niemand in Amsterdam daarmee bezig zijn na het droevige nieuws over Abdelhak Nouri.

Ajax, PSV en FC Utrecht vrijdag in de koker bij loting

Ajax heeft een beschermde status en stuit op FC FCSB (het voormalige Steaua Boekarest), Young Boys, Olympique Nice, Istanbul Basaksehir of AEK Athene. Bij Istanbul Basaksehir staat sinds kort Eljero Elia onder contract, die afgelopen seizoen landskampioen werd met Feyenoord. De heenwedstrijden worden gespeeld op 25 of 26 juli. Een week later zijn de returns.

Ook in de vierde en laatste kwalificatieronde is Ajax geplaatst. Als alle favorieten in de derde voorronde (op basis van hun coëfficiënt) triomferen, worden de hoofdstedelingen in de laatste fase gekoppeld aan Viktoria Plzen, CSKA Moskou, Club Brugge, Sporting Lissabon of Bundesliga-revelatie 1899 Hoffenheim.

De laatste keer dat een Nederlandse club via de voorronde het hoofdtoernooi van de Champions League haalde, was alweer in 2010. Ajax schakelde destijds PAOK Saloniki en Dinamo Kiev uit. Afgelopen seizoen namen de Amsterdammers ook deel aan het kwalificatietoernooi. Na het uitschakelen van PAOK Saloniki viel het doek tegen FK Rostov.

Europa League

Er wordt vrijdag ook geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Namens Nederland verdwijnen PSV en FC Utrecht in de koker. De Domstedelingen moeten eerst nog wel afrekenen met Valletta FC (de eerste ontmoeting eindigde in 0-0), maar weten vrijdag alvast welke tegenstander ze treffen indien de return goed afloopt. Ook onder meer Zenit Sint-Petersburg, Fenerbahçe en AC Milan loten vrijdag mee.

De wedstrijden in de derde voorronde worden gespeeld op 27 juli en 3 augustus. Bekerwinnaar Vitesse is zeker van een optreden in de groepsfase van het Europa League-toernooi.

Resultaten Nederlandse clubs in Champions League-voorronde:

  
SeizoenClubResultaat
2007/08AjaxUitgeschakeld door Slavia Praag
2008/09FC TwenteUitgeschakeld door Arsenal
2009/10FC TwenteUitgeschakeld door Sporting Lissabon
2010/11AjaxDoor naar hoofdtoernooi na zeges op PAOK en Dinamo Kiev
2011/12FC TwenteUitgeschakeld door Benfica na zege op Vaslui
2012/13FeyenoordUitgeschakeld door Dinamo Kiev
2013/14PSVUitgeschakeld door AC Milan na zege op Zulte Waregem
2014/15FeyenoordUitgeschakeld door Besiktas
2015/16AjaxUitgeschakeld door Rapid Wien
2016/17AjaxUitgeschakeld door FK Rostov na zege op PAOK
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.