Ernstige hersenschade geconstateerd bij Nouri

Reacties

Ajax heeft bijzonder slecht nieuws gekregen over Abdelhak Nouri. Bij de middenvelder is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

Ernstige hersenschade geconstateerd bij Nouri

De afgelopen dagen zijn de hersenfuncties van Nouri onderzocht op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck. Daar kwam uit naar voren dat een groot deel van de hersenen van de voetballer niet meer functioneren. De kans op herstel is volgens Ajax 'nihil'.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert vol droefenis. 'Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario.'

'Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.'

Nouri werd onlangs onwel tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. Het twintigjarige talent werd op het veld gereanimeerd. De schade aan zijn hersenen is toen waarschijnlijk ontstaan als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Nouri is inmiddels medisch vrijgegeven voor vervoer en wordt op korte termijn overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Ajax laat in een statement weten dat de familie Nouri nog steeds hoop op herstel heeft. Zij vragen iedereen dan ook om niet te stoppen met de smeekgebeden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.