Nice loopt uit op PSG door doelpunten Balotelli

Mario Balotelli heeft zijn waarde weer eens bewezen voor Olympique Nice. De Italiaanse spits schoot zijn ploeg in de Franse Ligue 1 met twee treffers langs Dijon: 2-1. Nice loopt zo verder uit op nummer drie Paris-Saint Germain. De ploeg uit Parijs ging zaterdag ten onder bij Guingamp.

Zijn eerste doelpunt maakte de 26-jarige Balotelli na een half uur vanaf elf meter. Vlak voor rust kregen de bezoekers ook een strafschop. Julio Tavares schoot raak.

Vijf minuten na rust liet Balotelli het thuispubliek opnieuw juichen. Het was zijn achtste competitietreffer in evenveel wedstrijden. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man. Vlak voor tijd kreeg Cedric Varrault een rode kaart.

Door de overwinning loopt de koploper in de Franse competitie uit op nummer drie Paris Saint-Germain. De Parijzenaren verloren zaterdag met 2-1 van Guingamp. Na achttien wedstrijden heeft Nice 43 punten, dat zijn er zeven meer dan PSG. AS Monaco staat tweede. De Monegasken ontvangen zondagavond (aftrap 20.45 uur) Olympique Lyon en kunnen bij een zege de koploper naderen tot op één punt.