Druk op Emery neemt toe na nieuwe dreun PSG

Paris Saint-Germain heeft opnieuw averij opgelopen in de Franse titelrace. Het verrassend goed presterende Guingamp was zaterdag met 2-1 te sterk, waardoor de druk op PSG-trainer Unai Emery verder toeneemt.

Emery kwam afgelopen zomer over van Sevilla, maar kan nog niet overtuigen met zijn ploeg. Op bezoek bij Guingamp kregen Ángel Di María en Marco Verratti wel kansen op de openingstreffer, zij schoten respectievelijk over en tegen doelman Kalle Johnsson (ex-NEC).

Na rust brak Yannis Salibur de ban voor de thuisploeg. Vier minuten na de 1-0 van de spits zorgde de Belg Nill De Pauw op aangeven van Jimmy Briand voor de tweede goal van Guingamp. Edinson Cavani zorgde in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Voor de Uruguayaan betekende het zijn 23ste treffer in 22 officiële optredens dit seizoen. In de extra tijd stuitte Cavani nog op Johnsson en werd een schot van Jean-Kévin Augustin van de lijn gehaald.

De nederlaag betekent een nieuwe dreun voor PSG. De Parijzenaars staan derde met 36 punten. Koploper Olympique Nice (40 punten) en nummer twee AS Monaco (39 punten) komen zondag in actie en kunnen de voorsprong vergroten. Guingamp stijgt naar de vierde plaats.