CL-loting: vrees Arsenal komt uit met treffen Bayern

Reacties

Barcelona en Paris Saint-Germain staan tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Arsenal treft Bayern München, de ploeg die The Gunners in 2013 en 2014 uit het miljoenenbal knikkerde.

CL-loting: vrees Arsenal komt uit met treffen Bayern

Voor Engelse kampioen Leicester City kwam Sevilla als tegenstander uit de koker. De Spanjaarden wonnen de afgelopen drie jaar de Europa League, maar plaatsten zich dit seizoen door een tweede plaats in Groep H achter Juventus voor de knock-outfase van de Champions League.

Arsenal plaatste zich knap voor Paris Saint-Germain als groepshoofd in Groep A, waarna manager Arsène Wenger zijn hoop op een gunstige loting uitsprak. De laatste zes seizoenen was de achtste finale namelijk het eindstation voor de Londenaren. Twee keer was Barcelona te sterk, AC Milan en AS Monaco waren een maal de boosdoener en twee keer was het Bayern van Arjen Robben de beul van Arsenal.

Barcelona treft met PSG ook geen onbekende. De Spaanse en Franse kampioen speelden in 2013, 2014 én 2015 tegen elkaar in het miljoenenbal. Bij de eerste twee ontmoetingen schakelde Barça de Fransen uit in de knock-outfase. In 2015 troffen ze elkaar in de poulefase in de groep waar ook Ajax deel van uitmaakte.

De heenwedstrijden in de achtste finale van de Champions League vinden plaats op 14, 15, 21 en 22 februari, de returns zijn drie weken later op 7, 8, 14 en 15 maart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.