Ontembaar AS Monaco verpulvert Stade Rennes

Reacties

Er staat in Frankrijk momenteel geen maat op AS Monaco. De Monegasken denderden in volle vaart over Stade Rennes heen in de Coupe de la Ligue. Paris Saint-Germain plaatste zich eveneens voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Ontembaar AS Monaco verpulvert Stade Rennes

Monaco scoorde dit seizoen al 53 keer in Ligue 1, wat resulteert in een gemiddelde van ruim drie goals per wedstrijd. Een moyenne waar woensdagavond om werd gelachen in het Stade Louis II. Tegen Rennes liep de score op tot liefst 7-0, mede door drie goals van de zeventienjarige Kylian Mbappe (foto).

PSG kende eveneens weinig moeite. Lucas Moura hielp de Parijzenaren met twee goals op weg tegen Lille, waarna Jesé Rodríguez met de 3-0 alle spanning wegnam. Marko Basa deed vlak voor tijd nog wat terug namens de bezoekers en bepaalde de eindstand op 3-1.

Olympique Lyon, in dezestiende finale van de Europa League de tegenstander van AZ, ging in eigen huis na strafschoppen onderuit tegen Guingamp. Oussama Tannane kon als invaller niet voorkomen dat Saint-Étienne met 0-1 verloor van AS Nancy. Ligue 1-koploper Olympique Nice ging ondanks een rake strafschop van Mario Balotelli onderuit bij Girondins Bordeaux (3-2).

Dit zijn de affiches in de kwartfinale:
Sochaux - AS Monaco
Girondins Bordeaux - Guingamp
Nantes - AS Nancy
Paris Saint-Germain - Metz

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.