Neymar schittert en draagt goal op aan verongelukte zangeres

Paris Saint-Germain heeft zaterdag in de Ligue 1 nipt gewonnen op bezoek bij Girondins Bordeaux. Neymar was met twee doelpunten de gevierde man aan de kant van de Franse topclub.

Bordeaux
Bordeaux
2 - 3
PSG
PSG

Aan de kant van PSG ontbrak Lionel Messi vanwege een blessure, terwijl trainer Mauricio Pochettino ook niet kon beschikken over Abdou Diallo, Presnel Kimpembe, Leandro Paredes, Rafinha Alcântara, Sergio Ramos en Marco Verratti. Wel was er een basisplaats voor Georginio Wijnaldum, die woensdag nog uitblonk tijdens het gelijkspel op bezoek bij RB Leipzig (2-2).

Niet voor het eerst was het de combinatie Neymar-Kylian Mbappé die succesvol was voor PSG. In de 26ste minuut opende Neymar de score op aangeven van Mbappé en dat was de tiende keer dat de Franse aanvaller een doelpunt van de Braziliaan voorbereidde in de Ligue 1. Daarmee is Mbappé met afstand de speler met de meeste assists op Neymar in competitieverband. Na zijn doelpunt eerde Neymar zijn landgenote Marília Mendonça, die vrijdag overleed na een vliegtuigcrash.

Ook bij de 0-2 twee minuten voor rust wisten Mbappé en Neymar elkaar goed te vinden. Neymar zette de aanval zelf op en kreeg de bal na een heerlijk hakje terug van Mbappé, waarna hij doelman Benoît Costil voor de tweede keer passeerde. Na ruim een uur pikte Mbappé zelf ook zijn doelpunt mee. Ander Herrera zette Wijnaldum alleen voor de keeper en de middenvelder toonde zich niet zelfzuchtig, maar legde af op de mee opgekomen Mbappé.

Bordeaux, waar Javairô Dilrosun een onopvallende wedstrijd speelde en negen minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, kwam in de 78ste minuut terug in de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Yacine Adli maakte Alberth Elis de 1-3. In de extra speeltijd werd het zelfs nog 2-3 na een geweldige combinatie tussen Jimmy Briand en M'Baye Niang, waarbij de laatste nog voor een spannende slotfase zorgde.

Gescoord werd er echter niet meer in Stade Matmut Atlantique, waardoor Paris Saint-Germain zijn elfde overwinning van het seizoen in de Ligue 1 boekte. De koploper heeft tien punten voorsprong op nummer twee RC Lens.