Neymar komt op gelijke hoogte met Pelé door historische goal tegen Kroatië

Reacties

Neymar heeft zich met zijn doelpunt tegen Kroatië tot gedeeltelijk Braziliaans topscorer aller tijden getoond. De dertigjarige aanvaller heeft nu 77 doelpunten gemaakt, evenveel als Pelé.

Neymar komt op gelijke hoogte met Pelé door historische goal tegen Kroatië
© NOS
Kroatië
Kroatië
ns
1 - 1
Brazilië
Brazilië

Met zijn treffer in de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging komt de Braziliaanse superster dus op gelijke hoogte met de voormalig topvoetballer. Ronaldo (62), Romário (55) en Zico (48) volgen inmiddels op geruime afstand. Het is voor Neymar het tweede doelpunt van dit WK, hij maakte in het met 4-1 gewonnen duel met Zuid-Korea ook een treffer.

Topscorers aller tijden Brazilië

Speler Doelpunten
Pelé 77
Neymar 77
Ronaldo 62
Romário 55
Zico 48

Neymar speelde tegen Kroatië zijn 124ste interland. Voorganger Pelé droeg 92 keer het shirt van het land. Op dit moment gaat het niet goed met Pelé. Hij ligt al een ruim een week in het ziekenhuis. Vorig jaar werd darmkanker geconstateerd en de chemotherapie zou inmiddels niet meer aanslaan. Zijn familie liet onlangs weten dat de situatie niet zo ernstig is als in veel Braziliaanse media werd gemeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg hier het restant van de verlenging.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.