Neymar is in tranen na verloren finale en krijgt steun van Messi

Reacties

Neymar kon zijn tranen niet meer bedwingen nadat Brazilië de finale van het toernooi om de Copa América had verloren van Argentinië. De aanvaller van Paris Saint-Germain zag zijn ploeggenoot Ángel Di María de Argentijnen naar de eerste Copa-winst sinds 1993 schieten. Na afloop kreeg hij steun van Lionel Messi.

Neymar is in tranen na verloren finale en krijgt steun van Messi
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Neymar slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hij moest toezien hoe in Rio de Janeiro een Argentijns feest losbarstte. Neymar won de Copa América nog nooit. Tijdens de edities van 2011 en 2015 werd Brazilië uitgeschakeld. Neymar miste de jubileumeditie van 2016 en was er niet bij toen Brazilië twee jaar geleden het toernooi won door Peru in de finale met 3-1 te kloppen.

Het was dus een gouden kans voor Neymar, zoals die het ook was voor Messi. Beide sterspelers werden goede vrienden van elkaar tijdens hun gezamenlijke tijd bij Barcelona. Het liefst zou Messi zien dat Neymar terugkeert in Camp Nou, maar dat gaat voorlopig niet gebeuren. In de finale waren Neymar en Messi even geen vrienden. 'Wanneer wij met Brazilië niet meer op een toernooi actief waren, juichte ik voor hem, zoals tijdens de WK-finale van 2014 tegen Duitsland. Maar nu staat onze vriendschap op het spel', zei Neymar voorafgaand aan de finale met een lach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het duurde even voordat de lach terugkeerde op het gezicht van Neymar. Eerst was er vooral plaats voor tranen, die rijkelijk vloeiden aan Braziliaanse zijde. Terwijl de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni werd gejonast door zijn spelers had Messi oog voor Neymar. De spelers zochten elkaar op en een innige omhelzing volgde. Later was er ruimte voor een lach toen Neymar en Messi in de catacomben napraatten.

Tite
Verliezend bondscoach Tite kon de troostende woorden van Messi voor zijn superster ook zeer waarderen. 'Er zit grootsheid in verliezen en ook in het als winnaar erkennen van de rivaal. Misschien is deze foto wel de boodschap die tijdens dit toernooi afgegeven moest worden.'

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.