Newcastle United blijft bovenin meedoen, droomstart Lopetegui

Newcastle United blijft meedoen in de bovenste regionen van de Premier League. De ploeg van trainer Eddie Howe won eenvoudig van Leicester City en boekte de zesde competitiezege op rij. Newcastle staat nu tweede, maar nummer drie Manchester City heeft slechts een punt minder en nog twee duels tegoed.

Leicester City
0 - 3
Newcastle United

In 2019 (5-0) en 2021 (4-0) leed Newcastle nog een ruime nederlaag bij Leicester, maar die tijden zijn voorbij. The Magpies stonden bij de rust al met 0-3 voor. Een vroege strafschop van Chris Wood, na een opzichtige overtreding van Daniel Amartey op Joelinton, resulteerde in een voorsprong. Kort daarna baande Miguel Almirón zich een weg door twee bewakers in het strafschopgebied en maakte hij zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen.

De 0-3 kwam voort uit een kopbal van Joelinton na en hoekschop van Kieran Trippier. Basisklant Sven Botman was kort na de pauze dicht bij de 0-4, maar die bleef uit. Newcastle speelde de wedstrijd zonder problemen uit. Leicester liet zich eenmaal gelden in de slotfase, met een uithaal van Wilfred Ndidi, maar daar had keeper Nick Pope een antwoord op.

Bekijk hier een samenvatting:

Crystal Palace
0 - 3
Fulham
Fulham

Fulham trad aan met Kenny Tete; bij Crystal Palace zat Jaïro Riedewald op de bank. Fulham greep de leiding via een kopbal van de vrijgelopen Bobby Reid na een voorzet van Aleksandar Mitrovic. De opgave werd nog lastiger voor Crystal Palace vanwege een roekeloze tackle op Tete, die eerder bij de bal was. Tete moest behandeld worden, maar kon op het veld blijven.

In de tweede helft kreeg ook James Tomkins rood (via tweemaal geel), waardoor Crystal Palace verder moest met negen man. Logischerwijs kon Fulham daardoor uitlopen naar een ruimere overwinning. Tim Ream scoorde van dichtbij met een kanonskogel uit de draai in het dak van het doel, waarna Mitrovic de eindstand bepaalde met een eenvoudige kopbal.

Everton
Everton
1 - 2
Wolverhampton Wanderers

Hoewel Wolverhampton de wedstrijd uiteindelijk won, juichten de supporters van Everton als eerste. Yerry Mina schudde Hugo Bueno na zes minuten van zich af na een corner en kopte raak in de linkerhoek. Wolverhampton kwam echter langszij via Daniel Podence, die werd bediend met een fraaie bal over de defensie van João Moutinho en bij de tweede paal op de juiste plek stond om af te ronden. Diep in de blessuretijd van de tweede helft trok Wolverhampton de wedstrijd naar zich toe. Rayan Aït-Nouri scoorde in de 95ste minuut na een succesvolle counter, waardoor zijn ploeg de laatste plek verliet en nu achttiende staat. Trainer Julen Lopetegui beleefde zo een fraai Premier League-debuut.