Newcastle United is de nieuwe hekkensluiter van de Premier League. Een pijnlijke situatie, na de overname door een consortium dat een waarde van 367 miljard euro vertegenwoordigt. Het waren debuterende coaches die succes boekten in de Engelse competitie.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 0
Brighton & Hove Albion

Steven Gerrard werd al vroeg in de interlandperiode aangesteld als opvolger van Dean Smith en dus moesten de fans van Aston Villa zich lang verheugen op het debuut van de nieuwe coach. Het was ook lang wachten op het eerste doelpunt onder Gerrard; zes minuten voor tijd kon het feest beginnen op Villa Park. Nog geen minuut na de invalbeurt van Anwar El Ghazi kwam Ollie Watkins tot scoren. Kort daarna werd het zelfs 2-0 via Tyrone Mings. Zo viel er eindelijk weer eens wat te juichen voor de fans van Aston Villa, die zagen hoe hun club vijf keer op rij had verloren in de Premier League.

Newcastle United
3 - 3
Brentford
Brentford

Het was de speelronde van de nieuwe coaches in de Premier League. Gerrard bij Aston Villa, Dean Smith bij Norwich City (zie passage onderaan) en bij Newcastle United nam Eddie Howe het roer over tijdens de interlandperiode. Met een goal van Jamaal Lascelles was het begin van Newcastle goed, maar dat maakte Howe niet mee op St James' Park. Door een coronabesmetting kon de coach er niet bij zijn.

Hij miste een zeer aantrekkelijke wedstrijd, waarin uiteindelijk zesmaal werd gescoord. Na de openingstreffer van Lascelles pakte Brentford de voorsprong via Ivan Toney en Rico Henry, waarna Joelinton vlak voor rust de 2-2 maakte. Ook in de tweede helft werd nog gescoord: Frank Onyeka en Allan Saint-Maximin zorgden ervoor dat het halve dozijn werd gehaald tijdens het doelpuntenfestijn. Het gelijkspel betekende dat Norwich City een kans kreeg om de laatste plek van de Premier League te verlaten.

Norwich City
2 - 1
Southampton
Southampton

Een nieuwe coach kreeg die kans: Smith volgde Daniel Farke op en gaf zo een nieuwe slinger aan de trainerscarrousel van de Premier League. Het begin van Norwich was niet goed: al na vier minuten werd doelman Tim Krul geklopt door Che Adams. Het antwoord van de thuisclub kwam via Teemu Pukki echter ook snel, waarna Norwich kon strijden om de laatste plaats te verlaten. Dit lukte zowaar na een doelpunt tien minuten voor tijd. Grant Hanley werkte binnen op aangeven van Billy Gilmour en kopte Norwich over Newcastle heen. Zo staat de club die is overgenomen door een consortium met een waarde van 367 miljard euro op de twintigste plek in de Premier League.