Negatieve én positieve hoofdrol Suarez tegen Chelsea

Chelsea heeft op bezoek bij Liverpool de zege weggegeven (2-2). Luis Suarez speelde een hoofdrol op Anfield; de aanvaller veroorzaakte een strafschop, beet een tegenstander én scoorde.

De wedstrijd stond vooraf in het teken van de terugkeer van de Spanjaarden Rafa Benítez en Fernando Torres in Liverpool. Voor de manager was het de eerste keer nadat hij in de periode 2004-10 leiding gaf aan The Reds. Hij zag de thuisclub prima starten en na een goede actie van Suarez kreeg Glen Johnson in de vierde minuut de eerste kans, maar Petr Cech bracht redding.

Een kwartier later lieten de bezoekers zich goed zien, maar dit keer wist Liverpool-doelman Pepe Reina een schot van Ramires uit het doel te houden. Het bleek uitstel, want in de 26ste minuut zorgde Oscar alsnog voor de Chelsea-voorsprong. De Braziliaan kopte een hoekschop van Juan Mata binnen.

Nog voor rust was Suarez dicht bij de gelijkmaker, maar het was een invaller die daar in de 52ste minuut voor zorgde. Voormalig Chelsea-aanvaller Daniel Sturridge had kort daarvoor de paal al geraakt en profiteerde zeven minuten in de tweede helft van een prima pass van Suarez en kon eenvoudig scoren.

PenaltyVijf minuten later ging Suarez echter in de fout. In zijn eigen strafschopgebied veroorzaakte hij een penalty door hands te maken bij een hoekschop. Eden Hazard maakte vanaf elf meter geen fout. Uit een vrije trap was Suarez nog dicht bij 2-2. De voormalige Ajacied liet zich daarna gaan. Bij een corner beet hij Branislav Ivanovic, maar scheidsrechter Kevin Friend zag het niet.

Het was niet voor het eerst dat Suarez zijn tanden zette in een tegenstander. Eind 2010 gebeurde het ook tijdens Ajax - PSV, toen hij Otman Bakkal in zijn nek beet. Ook destijds werd het niet waargenomen door de arbitrage, maar op basis van televisiebeelden werd de Uruguayaan voor zeven wedstrijden geschorst.

Suarez mocht ook nu blijven staan en bezorgde Liverpool diep in blessuretijd een punt door een geweldige voorzet van Sturridge langs Cech te koppen. Door de puntendeling komt Chelsea nu op 62 punten uit 33 wedstrijden en staat daarmee vierde. Arsenal heeft slechts één punt voorsprong en een duel meer gespeeld. Liverpool blijft zevende in de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.