Arsenal met moeite langs Fulham, misstap van Everton

Arsenal deed goede zaken door op bezoek bij stadgenoot Fulham te zegevieren. Everton ging onderuit bij Sunderland, dat onder manager Paolo Di Canio aan een opmars bezig is.

Fulham - Arsenal 0-1Na een uitstekende serie van vier overwinningen in de laatste vijf duels ligt Arsenal op koers voor plaatsing voor de (voorronde van de) Champions League. Ook op Craven Cottage maakte de ploeg van manager Arsène Wenger geen fout. Zijn collega Martin Jol van Fulham had basisplaatsen voor voormalig Eredivisionisten Urby Emanuelson, Eyong Enoh, Stanislav Manolev en Bryan Ruiz.

Fulham moest echter al na twaalf minuten met tien man verder, aangezien Steve Sidwell een rode kaart kreeg na een schandalige overtreding op Mikel Arteta. De middenvelder was net terug van drie wedstrijden schorsing. Met een man meer kwam Arsenal kort voor rust verdiend op voorsprong. Per Mertesacker (foto) kopte van dichtbij binnen nadat collega-verdediger Laurent Koscielny een vrije trap van Theo Walcott had doorgekopt.

Ook Arsenal eindigde de wedstrijd met tien man, aangezien Olivier Giroud in blessuretijd van het veld werd gestuurd na een tackle op Manolev. De zege voor The Gunners kwam niet meer in gevaar, waardoor zij de derde plaats (even) overnemen van Chelsea.

Sunderland - Everton 1-0Ook Everton jaagt nog op de vierde plek, maar The Toffees verloren bij laagvlieger Sunderland. Met centrale verdediger John Heitinga in de basis kwam de thuisclub in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Stéphane Sessegnon, op aangeven van Sebastian Larsson.

De Zweedse middenvelder was daarvoor al dicht bij de openingstreffer geweest, maar zijn misser bleef zonder gevolgen. Het bleef namelijk 1-0 in het Stadium of Light, waardoor Sunderland-manager Paolo Di Canio zijn tweede overwinning boekte in drie wedstrijden en The Black Cats daarmee lijkt te behoeden voor degradatie uit de Premier League. <br /><br /> West Bromwich Albion - Newcastle United 1-1Newcastle startte op bezoek bij WBA zonder de geblesseerde Tim Krul, terwijl Vurnon Anita het met een plek op de reservebank moest doen. Al na negen minuten kwamen The Magpies op voorsprong. Een voorzet van Pappis Cissé werd door Yoan Gouffran ingekopt, maar dat kwam mede door slecht keeperswerk van Ben Foster.

Na ruim een uur kwam de thuisclub op gelijke hoogte dankzij Billy Jones, die kon profiteren van een uitstekende actie van Romelu Lukaku. Jones was pas de eerste speler uit Engeland die dit seizoen het net wist te vinden namens WBA. Het bleef uiteindelijk 1-1, maar beide ploegen waren al niet meer in de race voor Europees voetbal.

Swansea City - Southampton 0-0Bij het duel tussen Swansea en Southampton stonden er drie Nederlanders in de basis. Michel Vorm en Jonathan De Guzman aan de kant van The Swans, terwijl Jos Hooiveld mocht starten aan de kant van de bezoekers. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten. Daar baalde vooral Southampton van, aangezien het via Jack Cork en Steven Davis de beste kansen kreeg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.