Verlies degradatiekandidaten Wigan, QPR en Reading

In deze speelronde kwamen de drie voornaamste kandidaten voor directe degradatie niet tot een overwinning. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijken Queens Park Rangers en Reading niet meer aan directe degradatie te kunnen ontkomen, terwijl Wigan Athletic met vijf wedstrijden te gaan mag hopen op handhaving.

Queens Park Rangers – Stoke City 0-2Queens Park Rangers is nog altijd niet verlost van de laatste plaats in de Engelse competitie. In eigen huis verloor het elftal van manager Harry Redknapp van Stoke City, dat dankzij de overwinning in veilige haven lijkt.

In Londen bepaalde Jonathan Walters dertien minuten voor tijd de eindstand vanaf elf meter. Voor de rust openden de bezoekers al de score via 42-voudig international Peter Crouch.

Door de achttiende nederlaag van het seizoen bezet QPR met 24 punten de voorlaatste plaats in de competitie, met hetzelfde aantal punten als hekkensluiter Reading. Stoke stijgt naar de dertiende plaats met 38 punten.

Norwich City – Reading 2-1Reading heeft op bezoek bij Norwich City nipt verloren. Daarmee zette de hekkensluiter de negatieve reeks in de Premier League voort. In de laatste negen competitieduels kwam de ploeg van manager Nigel Adkins niet tot een overwinning. Op Carrow Road werd het 2-1.

In de eerste 45 minuten wist Reading-doelman Alex McCarthy zijn doel schoon te houden, maar vijf minuten na rust was het over en sluiten voor de nummer laatst. In een tijdsbestek van twee minuten zetten Ryan Bennett (foto onder) en Elliot Bennett de marge op twee. Namens de bezoekers deed Garath McCleary nog iets terug: 2-1. Door de nederlaag blijft Reading steken op de laatste plaats met 24 punten uit 34 wedstrijden. Norwich, de toekomstig werkgever van Ricky van Wolfswinkel, doet goede zaken in de competitie. Door de winstpartij stijgt de ploeg van de Ierse manager Chris Hughton naar de vijftiende plaats met 37 punten.

West Ham United – Wigan Athletic 2-0West Ham United heeft het competitieduel met degradatiekandidaat gewonnen dankzij treffers van Matt Jarvis en Kevin Nolan. Door de nederlaag blijft FA Cup-finalist Wigan, waar de voormalige FC Twente-verdediger Ronnie Stam de hele wedstrijd op de bank zat, steken op plaats achttien in de Premier League met 31 punten. De ploeg van manager Sam Allardyce bezet na 34 speelronden de tiende plaats met 42 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.