Nederlandse goals en debuut Lammers bij seizoenstart Atalanta

Reacties

Atalanta Bergamo is zaterdag goed aan het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen. De nummer drie van vorig seizoen won op bezoek bij Torino, mede dankzij twee Nederlandse treffers. Sam Lammers maakte als invaller zijn debuut bij Atalanta.

Nederlandse goals en debuut Lammers bij seizoenstart Atalanta
© Pro Shots
Torino
Torino
2 - 4
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Lammers begon op de bank bij Atalanta. De spits kwam deze week over van PSV, maar voorin kregen Duván Zapata en Luis Muriel de voorkeur van trainer Gian Piero Gasperini. Wel was er een basisplek voor Marten de Roon, Robin Gosens en Hans Hateboer. Hateboer liet na de uitschakeling in de Champions League van vorig seizoen nog aan VI weten dat hij toe was aan een volgende stap, maar die is er nog niet gekomen.

Net als vorig seizoen stond Atalanta bij de start van de nieuwe jaargang garant voor goals. Twee minuten na de vroege openingstreffer van Andrea Belotti was het Alejandro Gómez die van afstand en via de paal raak schoot voor 1-1. Gómez was even later de aangever bij de fraaie 1-2 van Atalanta, die kwam van de voet van Luis Muriel. De Colombiaan nam de bal in een keer op de schoen en zag de bal in de verre hoek verdwijnen.

Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Gómez had drie minuten voor rust een uitstekende voorzet in huis op Hateboer, die mee op was gekomen en geheel vrijstaand bij de tweede paal voor 1-3 zorgde. Belotti bepaalde de ruststand vervolgens op 2-3 door een goede kopbal waar de defensie van Atalanta het nakijken op had. Het was na rust aan De Roon om de marge te herstellen. Luis Muriel week uit naar de flank en legde af op de Nederlandse middenvelder, die pas zijn negende Serie A-goal maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met hun goals deden Hateboer en De Roon een kunstje na dat Wesley Hoedt en Stefan de Vrij in 2017 voor Lazio deden. Het was namelijk pas de tweede keer deze eeuw dat twee Nederlandse spelers voor hetzelfde team scoren in een Serie A-wedstrijd. Lammers viel vijf minuten voor het einde in voor Zapata en maakte zo zijn officiële debuut. Aan de score veranderde niets meer.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Torino
Meer over Torino
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.