Nederlanders genieten in Toulouse: 'Branco is een grote meneer hier'

Reacties

Branco van den Boomen en Stijn Spierings hebben geen spijt van hun keuze voor Toulouse. Sterker, ze genieten met volle teugen van het Franse avontuur. Van den Boomen is uitgegroeid tot publiekslieveling, zo ondervinden we bij ons bezoek aan de nummer twaalf van de Ligue 1.

Nederlanders genieten in Toulouse: 'Branco is een grote meneer hier'
© Pro Shots

Het viel voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AS Monaco op hoe het meisjesgegil en de aanmoedigingen Van den Boomen ten deel vielen op het plein voor het Stade Municipal. De 27-jarige middenvelder vertelt zelf liever niet over zijn status. 'Branco is een grote meneer hier. Met zijn traptechniek kan hij een hoger niveau aan, daar ben ik van overtuigd', zegt Spierings over zijn ploeggenoot, met wie hij een goede band heeft opgebouwd in het zuiden van Frankrijk.

Hoe waardevol de traptechniek van Van den Boomen is voor Toulouse, blijkt ook uit de statistieken. De spelmaker gaf dit seizoen al vier assists en creëerde gemiddeld per wedstrijd drie kansen in de Ligue 1. Alleen Lille-smaakmaker Rémy Cabella doet het op dat vlak beter in de Franse competitie.

Spierings valt juist op in zijn rol voor de defensie. 'Ik ben tegenwoordig een 6', zegt de voormalige middenvelder van AZ, Sparta en RKC Waalwijk, voor wie die rol nieuw is. 'In Nederland heb je snel een naam. Bij Sparta noemden ze me mevrouw Spierings. Altijd een schoon broekje, ik weet het nog wel.'

De 26-jarige controleur is blij dat hij dat imago van zich af heeft kunnen schudden. 'Spelers veranderen. Daarom is een buitenlands avontuur goed voor een speler. Als je eenmaal een naam hebt, dan kom je er niet vanaf. Nu ben ik een 6, ik was een luie 10. Een 10 mag soms lui zijn, een 6 niet.'

Lees de volledige verhalen met Van den Boomen, Spierings en Thijs Dallinga op VI PRO of in ons extra dikke Kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.